Bangkok, een eerste impressie

 

Zo. Daar zit je dan: in een kamer van 2,5 bij 3 m2, gele muren, alles beetje smoezelig, maar wel in Bangkok! Eindelijk! Daar hebben zus en ik maar een klein jaar naar uitgekeken ;-) Eerst uiteraard innig (en voor sommigen onder ons: emotioneel) afscheid genomen van onze dierbare vriendjes, vriendinnetjes en familie. De vlucht naar London verliep zeer voorspoedig. Het leek haast of we een ritje naar Amsterdam maakten. Zo snel gaat dat. Overigens alleen maar zakenmannen in het vliegtuig, dus we hadden aardig bekijks. Op London moesten we flink haasten, want overstaptijd was toch een beetje krapjes. Daarbij wilden zus en ik nog ‘even’ regelen dat we naast elkaar konden zitten voor de lange vlucht naar Bangkok, maar dat was off-board helaas niet te regelen. In het vluigtuig kregen we dit echter wel voor elkaar. Buurman was zo vriendelijk om te switchen. Aardig relax. Verder  verliep deze vlucht ook erg goed. Werkelijk waar, time flies when you’re in the plane. Zeker voor Margreet. Zij was – uiteraard – de eerste passagier die lag te tukken in het vliegtuig. Geef haar een plaidje en je hebt van haar geen last meer. Ik (Diana) heb daarentegen geen oog dicht gedaan, met de nodige frustatie van dien. Niets irritanter dan niet kunnen slapen, terwijl ie-de-reen om je heen slaapt. Ugh! Enfin, even to the point: van het vliegveld zijn we met de bus naar de Khoa San Road gebracht. Dit duurde circa 1.5 uur (in tegenstelling tot de 45 minuten die ons beloofd was). Het Banglamphu gebied, waar de Khoa San Road zich bevindt, wordt in de Lonely Planet aangeduid als het Walhalla voor de backpacker. De verwachtingen waren aldus hoog gespannen…Maar eerst het hostel vinden en verkennen. Dat hadden we snel gedaan, omdat de kamer circa de grootte heeft van de slaapkamer van Margreet (klein dus!). Serieus je kan er je kont niet keren. Het ziet er allemaal een beetje aggenebbus-achtig uit (hoe schrijf je dat eigenlijk?). Dat woord lijkt overigens – voor zover we van Bangkok gezien hebben – op geheel Bangkok van toepassing. Het allemaal een beetje ranzig hier (ugh!) Maaar aghh..vast gewoon even wennen. Het Khoa San Road area hebben we verkend.

Eerste indruk:

1.   Het bruist! Veel gezelligheid, overal backpackers. Resultaat: eerste vrienden zijn gemaakt.

2.   Het stinkt! Overal eettentjes met vis-achtige toestanden.

3.   Het heeft veel koopwaar! Vooral zonnebrillen (echte Ray-Bans ;-), jurkjes, truitjes, etc. Erg verleidelijk, maar eerlijk: we hebben nog niets van die onzin gekocht. Margreet heeft dag 1 al herniaklachten, dus leek ons beter om het nog even uit te stellen. Bijna een zonnebrilletje op de kop getikt. Echt een one-of-a-kind item, maar 160 baht (3 euro) vonden we toch iets te veel haha

4.    Het is druk! Wat veel toeristen (met name backpackers), verkeer, eten, honden (die dragen t-shirts hier. Hoe vind je die!)

 

Onze eerste nacht verliep minder goed dan gepland. Wat een herrie! Mensen schreeuwen, kloppen, praten en tegelijkertijd hoor ik keihard ‘Don’t you think your girlfriend is hot like me?’ door de wandjes heendreunen en dat om 03.30 uur. Niet helemaal optimaal dus. Gelijk maar de oordoppen ingeplugd en dat werkt uitermate goed….

 

We geven snel weer een update (inclusief foto's), ons tegoed is bijna op.

 

Liefs,

Diana & Margreet

 

PS:

Mama, we hebben je al een paar keer gebeld, maar kregen je niet te pakken. Proberen het straks nog een keer!

Meiden, heeeel erg bedankt voor het boekje ‘Wat te doen als..’ Heel grappig, herkenbaar. Hij zit in onze backpack en reist gezellig met ons mee. Heel lief!

Lyan, de banana- pancakes zijn heerlijk!

Cin, de Thai locals zijn klein en ielig. Ik moest toevallig aan jou denken…J

Steef, dikke kus van Margreet

Verder allen: hoe gaat het in Nederland?

Hier overnachten wij

Rambuttri Village Inn, Bangkok

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer