Cape Tribulation, Tarzan & Janes in de jungle

Hi there!

Net boven Cairns bevindt zich Cape Tribulation, een gigantisch regenwoud, waar we ons de laatste twee dagen met Steef hebben vermaakt. Steef is inmiddels al lang en breed terug in Nederland - naar eigen zeggen aan het bijkomen van zijn jetlag - maar toch willen we zijn laatste avontuur niet aan jullie onthouden. Onze trip naar Cape Tribulation begon met een tocht over de Daintree rivier die bekend staat om de hoge concentratie krokodillen. Helaas verliep dit niet op z'n Steve Irwins met 4 man op een boot op jacht naar een krokodil. Nee. In plaats daarvan zaten we met 60 toeristen op een rondvaartboot en hadden we 45 minuten de tijd om een croc te spotten. Gelukkig voor ons zijn we hierin geslaagd: een twee meter lange krokodil half op het droge, anders was de tocht helemaal zo suffig. 'S-avonds maakten we een nachtwandeling door het regenwoud. Je kunt je voorstellen: dat is best eng. Geluiden van ondefinieerbare beesten, pikkedonker en een Franse documentairemaakster maken het Blair Witch gevoel helemaal compleet. Gelukkig eindigen we niet met onze gezichten naar de muur, maar gewoon veilig in bed. De wildlife score was teleurstellend laag: een aantal grote spinnen, kikkers en leguaan-achtigen. Geen slang of wild zwijn gezien.

De dag erna hebben we de jungle vanuit een geheel ander perspectief gezien. Een vogelperspectief welteverstaan. Junglesurfend slingerden we van boom naar boom op zo'n 30 meter hoogte. Voor degene die het nog niet helemaal door hebben: je draagt een harnas, een helm, staat op een 1 bij 2 m platform op een hoogte van zo'n 25 meter. Kabels lopen van boom naar boom. Nu is het alleen nog een kwestie van vastkabelen en springen. Zwaartekracht brengt je vanzelf in een rats naar boom 2. WOOOOOW! We gingen zelfs op z'n kop, met de beentjes in de lucht! Kicken!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer