Noosa Heads; Searching for the sun - Steef's Story

Ok, stel, je kijkt een behoorlijk lange tijd uit naar een reis die je gaat maken naar de andere kant van de wereld. In dit plaatje passen twee blonde dames, Motorway 1, zeiltrips naar de Whitsunday's, tochten over het witte strand van Frazier Island etc. Een ding ben je echter vergeten in dit plaatje... de zon. Deze werd als een gegeven verondersteld, echter, de natuur blijkt weerbarstiger te zijn dan gehoopt. Het zonnetje heeft er deze week namelijk even geen zin in! Althans, niet voor het continent Australie. Ik begreep van meerdere bronnen... bedankt jongens voor de opbeurende berichten, NOT!, :)... dat na mijn vertrek uit rainy Hollandia, de zon daar prompt begon te schijnen en de regenwolken in het bagageruim van mijn Boeing zijn meegereisd naar Ozzie. In Sydney heb ik nog een paar uur zon kunnen pakken, daarna is het echter vooral grijs geworden. De temperatuur is daarentegen wel relaxt, en de Havaiana's worden elke morgen stug aangetrokken.

Maar genoeg gezeurd, ondanks al het water blijft het fantastisch om hier door Ozzie heen te trekken. In Sydney heel gaaf om collega Mark weer te ontmoeten. Goed ook om te zien dat iemand Ernst & Young draaiende houdt (en jij natuurlijk ook Roberto... maar toch in mindere mate :))! De Harbour Bridge en het Opera House zijn geweldige must-see's en Sydney zelf is een heerlijke stad om doorheen te slenteren. Na Sydney via een kort omweggetje naar Byron Bay. Hier in een superhostel gezeten, the Art Factory. Echt een cultuur om bij weg te smelten. Iedereen is met elkaar aan het leven en niks is een moeite, zo hoort het te zijn! In Byron Bay ook de eerste wildlife gespot, onder leiding van 'bush-guide' Margreet ('Kijk, kijk, kijk, dolfiiiijjjjjntjes!'). Heel stoer. Ook een ritje door de 'hinterland' van Ozzie, inclusief aanwijzingen van een lokale pompbediende ('Just take this rrrroooouuuunnnd-about left and that rrrrroooouuunnndddd-about right... etc.!').

Na Byron Bay zijn we doorgereden naar Noosa Heads. Vanuit hier zijn we gisteren op bezoek geweest bij Steve Irwin, tenminste, niet bij hem persoonlijk, dat begrijpen jullie wel, maar in zijn Australian Zoo.  Echt fantastisch! Op de busrit er naar toe hebben we zijn levensverhaal gezien, hoe hij van een kleine Crocodile Hunter een hyperactieve Bushman werd (inclusief hoe zijn kleine hondje per ongeluk werd doodgeschoten tijdens een jacht, je begrijpt het, tranen in de bus bij dames! :)). Maar de Zoo zelf was helemaal top! Onder andere olifanten gevoerd, met de kangaroos gejumpt, geknuffeld en natuurlijk even in het gras gechillt, met een koala geknuffeld etc. Gewoon helemaal in contact met de beesten, super om te ervaren!

En vandaag is ons programma voor de rest van de vakantie zo'n beetje geboekt met alle 'activiteiten'! We gaan superstoere dingen doen, uiteraard zeilen op een cool schip langs de Whitsunday's en 4x4-en over Frazier Island (zelf rijden natuurlijk; als een echte Colin McRae), maar ook slapen en werken op een cowboy farm (ik moet dus een ruitoverhemd en een hoed kopen) en een dag cruisen op een soort van Harley's (ik moet dus ook een vette snor / baard laten staan) en we gaan bungee jumpen (wwwwwwaaaa!!!!) (waarschijnlijk in outfit met hoed, overhemd en snor) en nog veeeeeel meer! Meest voorname wat we nu nog moeten doen is duimen voor een beetje zon.

Dit is uiteraard de zeeeeer samengevatte versie van mijn indrukken en ervaringen tot dusverre, maar de rest komt wel ter sprake tijdens een biertje als ik weer terug ben! Knuffel aan iedereen en ja, wij vinden het leuk als er berichten op het gastenboek worden achtergelaten... :)

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer