Paihia, eilandje, zonnetje en kajakje

Hi allemaal!

Afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Paihia dat letterlijk: 'Goed hier' betekent. Paihia staat bekend om de 144 omliggende eilanden, het lekkere weer (nooit onder de 15 graden) en de vele bootjes (1 op de 5 inwoners heeft een boot). Aanvankelijk hadden we het idee geen enkele dollar uit te geven, alleen liggen op het strand en goddelijk bruin te worden. Dit zodat we een schril contrast vormen met ons aller Steef. Deze missie hebben we redelijk goed volbracht. Naast de vele dure en luxe cruisemogelijkheden, bestaan er ook goedkopere alternatieven waar wij optimaal van gebruik hebben gemaakt. Met een groepje hebben we gekajakt en hebben we diverse prive-strandjes bezocht.

Ook zijn we naar een naburig dorpje gegaan, wat ooit de hoofdstad is geweest van NZ (Russel). Dit was echter makkelijker gezegd dan gedaan. De tocht was nog wel even hard werken (understatement); het gaat om grotere afstanden dan van Maassluis naar Rozenburg. Halverwege de tocht konden Margreet en ik echt onze armen niet meer bewegen, en wat een grote boten met grote golven om ons heen, en dan nog niet te spreken over die inmense wind! Ik kan je zeggen: deze toestand leidt tot de nodige frustraties! Zus en ik hadden dan ook te midden op zee onze eerste grote aanvaring, waarbij er bijna mensen geraakt werden met peddels! haha We hebben de reis gelukkig overleefd. In de omgeving hebben we de overige dagen gewandeld, naar Lord of the Rings achtige dorpjes geweest en wederom op het strand gelegen. Onze teint is weer helemaal zoals ie hoort te zijn.

De backpackers hier zijn verder super aardig. Leuk om zoveel verschillende mensen te ontmoeten, met zo verschillende achtergronden en gewoonten. We kunnen ons alleen nog niet 100% conformeren aan de simplistische backpackerslevensstijl. Het eten van bruine bonen met brood gaat ons echt te ver. Droge spaghetti met een pot bolognesesaus is voor ons ook not done en voor vissticks hoef je ons ook niet wakker te maken. De twins gaat toch wel voor iets meer luxe. Gisteren hadden we zelfs een feestmaal met nagerecht! Van alle restjes had Diana een banana-chocolade-toetje gemaakt. Het was een geimproviseerd boeltje, maar vele jaloerse blikken was het resultaat :-)

Zus en ik worden soms beetje gek van de luiheid en passiviteit van andere reizigers. Iedereen sjokt maar wat achter ons aan. Wij regelen de kajakken (hup hup) en zij staan erbij en kijken ernaar. Luie mensen werken aardig op ons zenuwen! Ook irriteren we ons aan mensen zonder mening ("What do you want to do?" "I don't mind"). Daar houden we niet van! Een beetje power en actie in de taxi graag!

In ieder geval, het gaat hier allemaal super! Nog 2 daagjes in Auckland en dan komt Steef. Hier kijken we beiden erg naar uit! We hebben hem een aardige verlanglijst meegegeven, binnenkort worden we dus ook verenigd met Fred en Ed pasta en wellicht zelfs: gekleurde vlokken! Yes!

Hoe gaat het verder in Nederland? We hopen goed! 

Cin en Ly, leuk van Antwerpen! Belangrijk: you don't have to go far, to get further (en dat zeggen wij aan de andere kant van de wereld haha)

Hier overnachten wij

Base PiPi Patch, Paihia

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer