Rockhampton, kippen, koeien, kangaroes

Mohh thuisfront,

Hoe is het met jullie? We lezen niet zo gek veel meer in het gastenboek...Is geen bericht goed bericht? Ik ga er gemakshalve maar even vanuit :-)

Vorige week hebben we als ware McLeod's daughters (en son :-) op een Australische farm vertoefd! Super ervaring waar we veel nieuwe vaardigheden eigen hebben gemaakt. Zo leerde opa Peter ons motor rijden. Na de introductieles hebben we het farmland (5 km bij 2 km) van de boerenfamilie verkend (Steef reed zo hard dat hij bijna een rode kaart kreeg, en dat is NIET goed :-). Aardige lap grond! Boerendochter Sharon leerde ons paardrijden. Ik was zeer content met het paard dat ik had toegewezen gekregen. Het was namelijk het paard van Sinterklaas! De oude schimmel was alleen moeilijk vooruit te branden. Gelukkig was het nog niet zo erg als bij Aba, het paard van Steef dat je letterlijk moest schoppen om er enige mobiliteit in te krijgen. Margreet stuitte met haar Robbie op het tegengestelde probleem. Racepaard Robbie was niet te remmen (hetgeen tot de nodige frustraties leidde; op foto's zie je alleen de kont van Robbie tot ongenoegen van Marge). De paardkeuze vond ik overigens compleet conform persoonlijkheid. Diana de lieve, Margreet de snelle en Steef de slome sjokker :-) Naast ontspanning moest er natuurijk ook hard gewerkt worden: koeien melken, paarden voeren, eieren rapen, didgeridoo spelen, lasso's gooien, 4WD rijden enzomeer. Tussen het werken door zorgde oma Olivia voor de heerlijkste gezonde boerenmaaltijden. Bijzonder dat twee 76-jarigen nog een dergelijke farm runnen (ik hoop dat ik rond die leeftijd ook nog zo vitaal ben). De boerensetting voelt een beetje als bij oma op de boerderij, en leidt dan ook tot verhalen over de Maaslandse hooizolder en de koekjes van buurvrouw Pleuntje in de Kwakel. Met de kennis die we nu hebben opgedaan, kunnen we oma & oom Jaap wel eens een handje helpen op de boerderij! Serieus, dat boeren is zo gek nog niet!

Tot slot als knallende afsluiter van dit verhaal een leuk weetje: onze Ozzie opa en oma zijn trots op hun ene Nederlandse koe Emily. Zij produceert namelijk veel meer melk dan de Engelse of Australische tegenhanger (iets van 40 liter versus 20 liter) en nog vetvrij ook! Toen ik dit hoorde, voelde ik me als Dutchie toch wel een beetje trots :)

Tsja. Je kan het maar weten :-)

Liefs,

Diaan

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer