Siem Reap, de beroemde Angkor Wat

Hallo! Hoe gaat het met het thuisfront? Hier alles nog altijd goed. Afgelopen dagen hebben we doorgebracht in Siem Reap te Cambodja. Het is duidelijk te merken dat dit land minder ontwikkeld is dan de landen die we eerder hebben bezocht. Gevolgen van de oorlog zijn duidelijk zichtbaar. Verder zijn de wegen slecht, is er bijna geen electriciteit buiten de steden en zie je overal bedelende mensen. Als westerling worden we om de minuut benaderd met de vraag of we met de tuk-tuk ergens naartoe gebracht willen worden (nee bedankt), verse ananas willen kopen (ja graag!) of dat we ze gewoon geld willen geven (nee hoor). Vooral de kinderen hebben van bedelen hun professie gemaakt. Om 03.00 uur 's-nachts lopen 6-jarigen op blote voeten door de barstreet met de vraag of we een dollar voor ze hebben. Buitengewoon zielig! Margreet en ik geven de kinderen geen geld, want we geloven niet dat we de kinderen daar echt mee helpen. We zijn echter vastberaden iets goeds voor de kinderen te doen, en dat doen we in het plaatselijke weeshuis.

 

Het weeshuis bestaat uit 1 directeur (leraar) met 15 kinderen in de leeftijdscategorie van 3 t/m 15 jaar. Het is hartverscheurend om te zien in welke omstandigheden de kinderen leven. Toch mogen ze –in vergelijking met andere Cambodjaanse kids- niet klagen. De leraar is een kunstenaar en leert ze schilderen en Engels. In het weeshuis blijven we de hele dag spelen met de kinderen. We hebben ballonnen meegenomen, en dat vinden de kinderen hysterisch. Ook wij vinden het heerlijk om weer even kind te zijn. Met een redelijk kleine donatie zorgen zus en ik ervoor dat in ieder geval 4 kinderen een maand naar school toe kunnen. ln ruil krijgen we een prachtig schilderij getekend door 11-jarige Lisa (lekker veel ruimte voor in de backpack…ehhh not!).

 

Siep Reap staat in Cambodja bekend voor zijn beroemde tempels; de Angkor Wat. Dit is 1 van de 7 wereldwonderen. De Angkor Wat laat ons spontaan de 100 eerdere tempels die we gezien hebben vergeten. De Angkor Wat is zoals een tempel behoort te zijn! We zijn met name onder de indruk van de jungle-tempel. Eeuwenoude bomen bevinden zich om en in de tempel, met gigantische wortels! Verder zie je overal apen, en dat vinden Diana en Margreet natuurlijk altijd leuk.

 

Siem Reap bevalt ons erg goed: leuk klein dorpje, leuke restaurantjes en goed guesthouse. We hebben verder een Belgische jongen ontmoet die als fotograaf de wereld afreist. Hij leer tons de fijne kneepjes van het fotografievak. Nu weten we 100% zeker dat we met fotografie verder willen (hij heeft ook wat mooie foto’s van ons gemaakt, altijd leuk!). Verder hebben we onze eerste Thaise massage gehad (oeeei, best pijnlijk!) en hebben vissen onze voeten gemasseerd. Met blote voeten zaten we in een zwembad en allerlei visjes zuigen de dode huidcellen eraf. Dat kietelt als een gek! We zijn nu helaas weer terug in Thailand om over 2 daagjes onze vlucht naar Sydney te pakken. Snif! We vinden het helemaal niet leuk om Azie achter ons te laten...

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer