Town of 1770, karikaturen te over

Geachte lezer,

HIerbij allereerst onze excuses voor het feit dat u enkele dagen heeft moeten wachten op een nieuw sterk verhaal. Het is echter nogal stressvol, dat vakantie vieren in Australie! Zeker als je volgens een schema werkt dat meer weg heeft van een agenda van Wouter Bos dan van een backpacker! De volgende uitspraak wordt dan ook regelmatig gebruikt; 'Morgen moeten we echt vroeg opstaan, anders redden we het niet!'. Morgen is dit wederom het geval, want dan moeten we enkele honderden kilometers afleggen richting Airley Beach. Daar worden we om 16:00 verwacht om in te checken op de world-famous ' Ragamuffin'! Dit is niet een of andere speciale chocolademuffin die de dames hebben ontdekt, maar een zeiljacht. We gaan namelijk met 8 andere mensen, en twee bemanningsleden (waarschijnlijk twee kleine Thaise mannetjes, die zijn altijd handig namelijk), zeilen langs de Whitsunday Islands. Hier schijnen enkele pareltjes tussen te zitten (lees: witte stranden en helderblauwe zee) en het is dus wederom hopen op goed weer.

Nu hebben we daar niet echt over te klagen de laatste paar dagen. Dit betekent niet dat het niet meer regent, de regen valt nu alleen 's nachts, in plaats van overdag... dus :). Maar goed, genoeg over het weer. Wat hebben we in de afgelopen dagen zoal uitgespookt? Na ons zeer geslaagde bezoek aan Fraser Island, zijn we in de richting van Town of 1770 vertrokken. Het woordje Town in deze wekt de illusie dat het hier een stad betreft, niets is minder waar, Maasland is een metropool vergeleken met dit dorpje. Maar goed. Als gevolg van een lichte miscalculatie verliep de rit nogal stressvol. De verhouding tijd / af te leggen kilometers was namelijk nogal ongunstig, wat betekende dat we iets te laat gingen komen bij onze date in Town of 1770 met de baas van Scooteroooooo! De trouwe lezer en kenner van de drie reisgenoten begrijpt de verhouding in de auto op dat moment: Steef rustig achter het stuur, redelijk bekend met het fenomeen van ietsjes te laat komen, Margreet regelend naast Steef, wanhopig op zoek naar ontvangst op de mobiel om de nodige belletjes te plegen en Diaan op de achterbank, op de juiste momenten wat olie op het vuur gooiend om het stressniveau bij Margreet nog wat te verhogen. Uiteindelijk kwam alles goed ('no worries mate, we have got the time' ) en zaten we rond drie uur 's middags op tot 'choppers' omgebouwde scooters. Supervet! Steef gaf aan dat hij wel wat ervaring had met motors (zeggen en schrijven 1 keer, maar dat hoefde die man niet te weten) en mocht hij voorop de leute achter Mr. Scooteroo himself (inclusief snor!). Rustig aan beginnen, maar op een gegeven moment ging de linkerhand van Mr. Scooteroo omhoog en was het 'volgas!'. Met een behoorlijke 80 kilometer per uur ging het toen over de Ozzie wegen. Bruut! Ook de dames gingen vol gas, en kwamen met een dikke glimlach aan bij de eerste stop. De rit was verder super, inclusief kangaroo's en wedges! Heerlijk.

De volgende dag was het tijd om de volgende lokale bekendheid op te zoeken... Mr. Surfdude! Inclusief lange haren en 'wicked'  uitstraling, en behoorlijk gechilld! Bij deze meneer hebben we drie uurtjes cursus gevolgd in de categorie 'plankstaan op de golf'. En ik kan u zeggen, twee van de reizers hebben dit ook daadwerkelijk voor elkaar gekregen. Wie precies moet ik helaas van u onthouden, het gaat hier namelijk sluiten en ik moet nu echt afronden, anders krijg ik Ozzie slaag! Dus de rest van het verhaal en de foto's volgen zo spoedig als mogelijk! Sorry!Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer