Whitsunday Islands, heaven on earth!

Beste lezers! Hierbij wederom een sterk verhaal van het mannelijk deel van het trio. De dames zitten namelijk nu even in topoverleg met de vriendinnen van het thuisfront. Zij zijn dus veel te druk met het bespreken van de laatste modekleuren (lichtroze schijnt het dit jaar helemaal te zijn... het is maar dat u het weet) en de mannelijke verrassingen die in Australie rondlopen. Voorlopige conclusie is dat het in Nederland helemaal zo slecht nog niet is...

Maar goed, ik zal jullie even updaten met de laatste activiteit die we hebben ondernomen; een zeiltrip langs de Whitsunday Islands. Wikipedia vertelt ons het volgende over deze eilandengroep aan de oostkust van Australie ter hoogte van Airlie Beach: Luitenant Cook (later Kapitein) kwam eerst door de Whitsunday passage voordat hij in 1770 daadwerkelijk voet zette op het vaste land van Australië. Omdat hij door het archipel kwam gevaren tijdens witte zondag noemde hij de Eilanden de Whitsundays. Dhr. Cook wist echter niet dat het eigenlijk al maandag was, waardoor de archipel eigenlijk een andere naam zou moeten hebben. Dus.

Niet gehinderd door bovenstaande kennis kwamen wij afgelopen dinsdag (of woensdag, geen idee meer welke dag het is) aan in Airlie Beach. Bij aankomst in vertrekplaats Airlie Beach regende het de spreekwoordelijke pijpenstelen, dus niet echt heeeeeel ideaal voor een zeiltrip van drie dagen. Dit reisgezelschap is echter wel wat gewend en dus werden de ponchos weer tevoorschijn gehaald. Airlie zelf bleek ondanks de regen echter een heeeeel leuk stadje te zijn en dus begaven wij ons na aankomst richting het centrum om lekker te genieten van een welverdiende pizza en wat livemuziek. Erg gezellig. De volgende ochtend werden de dagtassen gepakt en vertrokken wij richting de haven. Daar ontmoetten wij onze medereisgenoten en maakten we kennis met de boot, de Ragamuffin 2. Wij moesten helaas concluderen dat de boot qua omvang nogal in het niet viel bij de rest van de boten en benoemden de boot dan ook als 'schattig'. Maar van binnen bleek dit allemaal best mee te vallen en ondergetekende voelde zich al snel helemaal thuis in het 'vooronder'. De crew en medepassagiers bleken allemaal erg aardige snuiters te zijn en, en, en DE ZON SCHEEN! Tegen alle voorspellingen in had de koperen ploert er toch zin in deze dag, en het was werkelijk strakblauw! Top dus! Na de haven uitgevaren te zijn werden de zeilen gehezen (door de mannen aan boord, onder luid gejuich van de dames aan boord) en kon het zeilen beginnen. Wat relaxt was dat, zonder enig motorgebrom en onder de felle zon heerlijk genieten.

Na een paar uurtjes dobberen over de oceaan werd het anker uitgegooid en werd het eerste snorkelavontuur gestart. Na het aantrekken van de 'stingersuits' (tegen het prikken van de jellyfish-jes) en het testen van de snorkels werden we gedropt boven een schitterend koraalrif. Echt zo mooi (kleurtjes, visjes, ondefineerbare andere zaken, heel gaaf om te zien). Daarna een welverdiende lunch en gingen we door richting het grootste eiland van de groep, hier bleek hoe fantastisch mooi de eilanden waren. Spierwit zand en helderblauwe zee, echt zoals in de plaatjes van reisbrochures, heel mooi. De avond werd doorgebracht voor Whitehaven beach, zo idyllisch, niet normaal, onder de sterrenhemel op een dobberend bootje. De volgende morgen ging vroeg de wekker en werden we om 7:45 (!!!) gedropt op Whitehaven beach zelf. Nog nooit zo vroeg op een strand geweest, maar de moeite meeeeer dan waard. Na wat bakken en braden op het strand werd de rest van de dag weer snorkelend en chillend doorgebracht. Wederom fantastisch mooie vissen gezien, heel gaaf. De avond werd weer dobberend onder de sterrenhemel doorgebracht. Jammer maar helaas, aan alle mooie dingen komt een eind, en dus werd de derde dag de terugreis ingezet. Tussendoor een laatste snorkelavontuur en ik heb zelfs nog even een echte duik gemaakt. Wederom zeer bijzonder. Rond 16:00 was het dan echt afgelopen en stapten we moe maar zeer voldaan weer aan het vaste land. Het avontuur werd die avond nog afgesloten met de bootcrew in een plaatselijk cafe waar de nodige biertjes op het geslaagde avontuur achterover werden geslagen. Al met al een zeeeeer geslaagde 'activiteit'.

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer